CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, April 20, 2010

Mini Karipap

MINI KARIPAP COMEL
Di sini saya ada mengambil tempahan untuk Mini Karipap, yang berintikan ikan original dari terengganu. Sesiapa nak order boleh dibuat seminggu awal ok. Memang sedap dan sesuai untuk di makan dimana2 sahaja dan bila2 masa.





100 pcs (1 beg) - RM18

BELI BANYAK LAGI BANYAK DISKAUN!

Jom order sekarang!


*Penghantaran hanya dibuat di sekitar Ampang dan Cheras sahaja. Caj penghantaran antara RM5-RM10 sahaja
-atau-
*Boleh collect sendiri (free delivery)
-atau-
*Order akan di pos terus ke tempat anda




~ Delivery to Azie (200 pcs) - done
~ Delivery to Zura (200 pcs) - done
~ Delivery to Arin (100 pcs) - done
~ Delivery to Sya2 (100 pcs) - done
~ Delivery to Fit3 (100 pcs) - done
~ Delivery to Munirah (100 pcs) - done
~ Delivery to Ela (100 pcs) - done
~ Delivery to Sya2 (100 pcs) - done
~ Delivery to Muni (100 pcs) - done (pending payment) 


Order:
Cot (300 pcs) - pending

Tuesday, April 13, 2010


HYE GUYS!!! NEW ITEMS AVAILABLE NOW. CHECK IT OUT!

Friday, April 9, 2010

Aksesori Wanita - SALE! SALE!



PROMOSI PEMBUKAAN UNTUK BARANGAN TERBARU!!

Sempena dengan produk terbaru dari saya, dengan ini saya merasmikannya dengan promosi koleksi aksesori wanita dengan harga yang murah


~Ear Ring~

RM7
(Item 1)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

RM7
(Item 2)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

RM7
(Item 3)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

RM7
(Item 4)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

RM7
(Item 5)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

RM7
(Item 6)



*Free postage for all items above

Aksesori Wanita - SALE! SALE!





~Bracelet~



RM10
(Item A)
*********************************


RM10
(Item B)
*********************************

RM10
(Item C)
*********************************


RM10
(Item D)
*********************************
*Free postage for all items above

Thursday, April 8, 2010

GIVE AWAY CONTEST! COME & JOIN!

Hye!!!!!!!!! u all nak jadi giveaway winner macam i, then dapat gift yg cute mute comel2 belaka, haaa..sape yg xnak kan.. senang je, u all just ikut syarat-syarat2 yang i list kan di bawah ni ok....

1) u all jadi follower blog :L:I:L:L:Y:S:H:O:P:P:E:
2) add link :L:I:L:L:Y:S:H:O:P:P:E: kat bloglist u all
3) buat entry yang simple n yang u all rasa sangat kreatif yg mungkin
dan
4) jgn lupe letak link back,so ramai2 blh join..the more is merrier!!


ni present yg u all akan dapat , amacam, cute kan


haaa..bukan tu aje..ni lagi



so, just klik di sini follow syarat2 yang ditetapkan aje before closing date 11/4/2010
enjoyyyy!!!!!!!!!

Wednesday, April 7, 2010

GIFT FROM ARIN'S SHOPPE


wahhh..1 April 2010 tanggal bertuah coz terpilih menjadi 2nd winner from Arin's Shoppe

ni hadiahnye Id Holder yang bawah frame tu..cute kan





Toche toche..tq..terima kasih..comel sungguh id holder yang diterima 

Tuesday, April 6, 2010

12 anak tidak mampu jaga emak


12 anak tidak mampu jaga emak


Soalan:
IBU saya berusia 74 tahun. Dia mempunyai 12 anak dan 11 daripadanya sudah berkahwin. Soalan saya apa hukumnya apabila semua anaknya tidak mahu menjaga ibu?
Adakah betul apabila seorang anak perempuan berkahwin maka dia tidak boleh menjaga ibunya kerana mereka sudah terlepas dari tanggungjawab berkenaan? Saya ingin penjelasan dengan kata-kata yang menyebut ‘syurga seorang isteri di bawah kaki suami manakala syurga seorang suami di bawah kaki ibunya.’
MAS
Kuala Lumpur



Jawapan:
Tanggungjawab menjaga ibu bapa terpikul pada anak-anak seramai 12 orang. Sebaiknya mereka berkumpul mencari kata sepakat membahagikan tugas berkenaan mengikut kemampuan masing-masing. Kemampuan bukan saja dari sudut kewangan tapi masa dan komitmen.

Amat pilu dan sedih jika dalam 12 orang anak, tiada yang mahu menjaga ibu. Jika semua sukar kerana komitmen lain, ringankanlah dengan masing-masing mengeluarkan sedikit belanja menggajikan seseorang yang boleh tinggal bersama ibu untuk menjaga kebajikannya. Jika tidak mampu dari segi masa masakan wang pun mahu berkira pada ibu sendiri. Ambillah peluang melaksanakan ehsan dan berbuat baik pada sisa umurnya yang tinggal. Kata-kata yang menyebut ‘syurga seorang isteri di bawah kaki suami manakala syurga seorang suami di bawah kaki ibunya’ bukan hadis. Saya belum pernah jumpa hadis mahupun athar (kata-kata) seumpamanya. Yang ada ialah “Reda Allah adalah pada reda kedua-dua ibu bapa” justeru carilah keredaan Allah melalui keredaan ibu bapa.

* Soal jawab bersama Dr Mashitah


~Renung-renungkanlah wahai sahabat~

Suami atau ibu?

Soalan:


SAYA sudah berkahwin dan mempunyai seorang anak perempuan. Sepanjang saya belajar dulu, guru mengatakan seorang isteri wajib patuh kepada suaminya berbanding ibu bapanya.
Guru juga mengatakan seorang wanita itu akan masuk syurga jika suami reda padanya. Pada yang belum berkahwin, syurga baginya adalah di tapak kaki ibu. Masalahnya, ibu saya seorang yang sangat kuat menyindir. Sebagai anak sulung daripada empat beradik saya selalu berasa dianaktirikan oleh ibu sendiri. Masalah ini berlarutan selepas saya berkahwin dan mempunyai anak. Dulu saya bersabar dan cuba berbaik dengannya tetapi masalah semakin serius apabila suami saya sendiri sudah tidak tahan dengan sikap ibu. Ibu akan berhenti menyindir apabila diberikan wang tetapi ia hanya bertahan dua atau tiga hari saja.

Baru-baru ini, ibu dan suami saya bergaduh lagi. Sudah tentu saya menyebelahi suami kerana selain taat saya faham keadaan sebenar. Ibu pula memberi amaran supaya tidak ‘mencari pasal dengannya’ dengan menyebelahi suami. Ibu juga berkata perjalanan perkahwinan kami ‘masih jauh’ dan melabelkan saya sebagai anak yang tidak mengenang budi. Saya sentiasa berada dalam ketakutan dan tidak tenteram mengenangkan kisah kisah anak derhaka yang saya baca dan tonton. Adakah benar saya ini anak derhaka dan akan mendapat pelbagai bala kerana tidak patuh pada ibu? Pada siapakah saya perlu taat, suami atau ibu?
HATI SEDIH
Miri, Sarawak.



Jawapan:
Bagi wanita berkahwin, ada hiraki atau keutamaan tersendiri kepada siapa dia perlu taat. Isteri wajib taat pada suami selama mana ketaatan tidak membawa kepada perkara maksiat dan melanggar perintah Allah. Dalam masa yang sama kita juga perlu mengimbangi dengan adil mencari keredaan ibu bapa. Bukan mudah untuk melaksanakannya dalam keadaan ibu sendiri mempunyai perangai yang sukar diubah. Apa yang termampu dilakukan sekarang ialah membendung suasana saja kerana merubahnya agar sukar dan mustahil dilakukan. Berpakatlah dengan suami supaya dia bersabar menerima keadaan yang ada. Elakkan terlalu kerap bertemu kerana ini akan menimbulkan banyak masalah lagi. Lebih sukar jika tinggal sebumbung, ada baiknya perjumpaan sekali sekala supaya lebih kemesraan yang terjalin dari masalah yang timbul. Mohon ampun untuk ibu dan doakan dia sebagai tanggungjawab seorang anak, selebihnya bertawakal pada Allah. Perjalanan hidup ini penuh cubaan dan dugaan jika kita bersabar pasti Allah akan memberi ganjaran.

*Soal Jawab Dr Mashitah

Sunday, April 4, 2010

Hidden dangers on shopping trolleys


TAKING a trip to the supermarket can be dangerous, as research has shown that the handles of the shopping trolleys are a hotbed for bacteria and viruses which can make shoppers sick, especially children.
In some countries, some grocery chains provide anti-bacterial wipes for customers to clean the handles before use but this practice does not seem to have caught on in Malaysia despite the trolleys being an essential part of a shopping trip.
A study in South Korea by the Korean Consumer Protection Board found that the handles of shopping trolleys are the most polluted objects frequently touched by people, with more bacteria found there than on public toilet door handles.

Studies have also shown that each shopping trolley handle has more than one million germs, which can be ingested by toddlers who touch the handles before touching their mouths.
Researchers stressed that trolley handles are one of the most contaminated public surfaces, even dirtier than most public restrooms.
According to them, the restrooms are regularly cleaned and disinfected while the shopping trolleys are rarely sanitised. Most stores were found to clean their trolleys only several times a year. Swabs taken from the handles have shown the presence of germs, viruses, bacteria and bodily fluids.
A microbiologist at the University of Arizona Environmental Reserach Laboratory, Dr Kelly Reynolds, who is doing research to determine why certain bacteria find their way into people’s homes made a startling discovery: one in five shopping trolleys tested positive for bodily fluids - blood, saliva or urine - that could transmit germs.

A specialist in Internal Medicine at a hospital in Seremban, Dr Mohd Arifin Mohd Ali, said as far as medical research is concerned, no work was done in this area.
However, he added that during the outbreak of the Influenza A (H1N1), the hospital launched a large-scale public awareness programme to educate the public on ways to contain the spread of the pandemic and other infectious diseases through use of public amenities.
“We advised on effective measures through public education. One effective way to control the spread of infectious diseases is by maintaining personal hygiene,’’ said Dr Mohd Arifin.
He said there were a number of researches done overseas in this area as the public was concerned with the spread of infectious diseases via transmission from one person to another through unhygienic shopping trolleys.
“In foreign countries, cleanliness of shopping trolleys are taken seriously but locally it falls under general cleanliness, similar to guidelines issued for public toilets,” said Dr Mohd Arifin.

Carrefour Malaysia and Singapore marketing and communications director Low Ngai Yuen said the company had strict cleanliness guidelines.
“Our trolleys are cleaned before being returned to the entrance after every use.
“Before opening, at midday and before peak hours, the trolleys are given a cleaning again and the handlebars are wiped down with disinfectant,” she said.
According to her, employees were also prohibited from using the trolleys for any other purpose, as there were specific trolleys for taking out the trash, usually without advertisement panelling.
Meanwhile, Giant Malaysia corporate communication manager (marketing department) Zamri Maulan said the chain provided shopping trolleys to customers at no charge and appointed cleaners to clean the trolleys daily.
“Trolley-cleaning is one of the specific areas under our contract with the cleaning contractor. Our store managers will inspect and ensure our shopping trolleys are cleaned and sanitised every day,” Zamri said.
Aeon Co (M) Berhad corporate communications (corporate/public relations) CSR and corporate branding division manager Zakimarhaini Mohd Said said trolley pushers employed by Jusco were reminded to clean the trolleys thoroughly weekly.
“Trolleys that have stains or are dirty will usually be isolated from the trolley bays. They are thoroughly cleaned before being returned to the bay,” Zakimarhaini said.
She said the company had guidelines for all its outlets and safety and cleanliness of shopping tools were among the priorities.
*Ref: The Star





On the beaches of Costa Rica


World Wide shame  in 
COSTA RICA
See the 2nd picture too, where the female turtle cannot cover up her own eggs, before the intruder steals away what Nature has given her to protect her young.  These people have unfortunately, taught their children nothing for the future generation to cherish.  Look at these children and they do not know anything about conservation of Marine Life Protection and look at the disastrous road their parents are taking too..............
 The turtle eggs are stolen to be sold.
                  
What have they all gained for the future of Costa Rica's Marine Life protection?







Please distribute widely 
The Turtle eggs  are stolen to be sold


There was an error in this gadget

Jom Dengar Lagu


.: Frenzy.Fm :.
Mesti Gempak Punya!~